Materialer

ECONYL®

ECONYL® er et innovativt og højteknologisk materiale fremstillet af udelukkende affaldsmaterialer såsom tekstilrester og fiskenet indsamlet fra hele verden. Gennem en avanceret regenereringsproces omdannes nylonaffald, der ellers ville forurene jorden, til ECONYL®. Processen bevarer nylons iboende styrke, holdbarhed og lethed, således at produkterne i vores ECONYL® kollektion potentielt kan genbruges i det uendelige.

ECONYL® reducerer klimapåvirkningen med 90% sammenlignet med nylon produceret fra olie

Lace Dress
Marlin Shirt
Remain Scrunchie
Hydra Shorts

Sådan fremstilles ECONYL®

Rescue: Produktionsprocessen starter med at indsamle tekstilrester, plastkomponenter, tæpper og fiskenet. Fiskenettene samles fra alle dele af verden og omfatter de såkaldte spøgelsesnet, som er efterladt i havet og som udgør en alvorlig trussel mod livet i havene. Det indsamlede nylon sortes og renses for at genvinde så meget nylon som muligt. 

Regenerate: Gennem en avanceret regenereringsproces smeltes nylonaffaldet og nedbrydes til dets oprindelige form.

Remake: ECONYL® bliver bearbejdet og behandlet, hvorefter det er muligt at opbygge en ny nylonfibre med nøjagtig samme renhed og ydeevne, som almindelig nylon, dog uden brug af fossile brændstoffer.

Reimagine: Den fremstillede ECONYL® kan nu bruges til at skabe helt nye produkter, som har potentialet til at blive genbrugt i det uendelige, uden nogensinde at miste sin kvalitet.